19:00 - 20:00

Maflás

Csernus Imre műsora

Levelet kapott Jakab Péter Ursula von der Leyentől

Az Európai Bizottság elnöke biztosította a pártelnököt, hogy mindent megtesz az EU költségvetésének védelme érdekében.

2021. április 20., 13:48

Szerző:

Levélben fordult Jakab Péter, a Jobbik elnöke az Európai Bizottság elnökéhez. A pártelnök ebben arra kérte Ursula von der Leyent, „hogy az Európai Unió ne a tolvaj magyar kormánynak adjon újabb, ezúttal 40 millió eurós segélycsomagot a válság kezelésére, mert abból nem a bajba jutott magyarok fognak részesülni, hanem kizárólag az Orbán-család”. Jakab Péter egyúttal azt javasolta, hogy a pénzt közvetlenül a „magyar dolgozók” kapják.

 A pártelnök ma Facebook-posztan számolt be arról, hogy választ is kapott Ursula von der Leyentől. Ebben az áll: „tisztában vagyok a magyarországi súlyos egészségügyi helyzettel. Az Európai Unió Szolidaritási Alapja élénk jele az Európai Unió szolidaritásának, amely segíti a tagállamokat a világjárvány leküzdésében.”

A bizottsági elnök válaszlevelében hozzáteszi: „a Bizottság megtett minden szükséges intézkedést az EU költségvetésének védelme érdekében”, és január 1-jétől az uniónak már vannak eszközei arra, hogy megvédje a költségvetését, ha úgy érzi, sérülnek a jogállamiság elvei.

Von der Leyen hozzáteszi: „a Bizottság továbbá az európai szemeszter részeként és a jogállamiságról szóló jelentésben többször is aggodalmának adott hangot a jogállamiság magyarországi tiszteletben tartásával kapcsolatban, elsősorban az igazságszolgáltatás és a média függetlenségével, a közbeszerzési verseny javításának szükségességével és a korrupcióellenes keretrendszerrel kapcsolatban. Ezek a kulcsfontosságú intézmények megakadályozzák az uniós adófizetők pénzének elherdálását. Hadd biztosítsam Önöket arról, hogy a Bizottság továbbra is minden rendelkezésre álló eszközt felhasznál az uniós költségvetés hatékony védelme érdekében”.

Levelet kaptam az Európai Bizottság elnökétől Nemrég levélben kerestem meg az Európai Bizottság elnökét, Ursula von...

Közzétette: Jakab Péter – 2021. április 19., hétfő

(Kiemelt kép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés idei első ülésén, 2021. február 15-én. MTI | Koszticsák Szilárd)