Orbántól vár életviteli tanácsot a havi 58 ezerből élő leszázalékolt mentőápoló

Nieberl Ferenc 45 évig dolgozott az egészségügyben, ebből 43 évig az országos mentőszolgálatnál, diplomás mentő szakápoló volt. Egy beteg cipelése közben sérült meg úgy, hogy többé nem dolgozhat a szakmájában.

2023. június 27., 13:12

Szerző:

Gerincsérvet állapítottak meg nála, az orvosi szakvélemény alapján közölték, hogy nem folytathatja tovább eddigi munkáját  számolt be az RTL Híradó riportja. „63 évesen leszázalékoltak és munkanélküli lettem” – összegezte a helyzetet a férfi.

A férfi 58 ezer forintot kap rokkantsági ellátásként, amíg el nem éri a nyugdíjkorhatárt. Emiatt nyílt levelet írt Orbán Viktornak címezve. Ebben egyebek mellett azt a kérdést teszi fel, hogy ennyiből a jelenlegi infláció mellett, hogyan lehet megélni.

„Az egészségügy elég veszélyes üzem, nagyon sok kockázatnak ki vannak téve itt az emberek. De sajnos nagyon kevesen vannak olyanok, ahol bebizonyítják, hogy ez összefüggésben áll az előző munkavégzéssel” – nyilatkozta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

Az RTL kérdést intézett a jelenleg egészségügyi szaktárcaként is működő Belügyminisztériumhoz, arról érdeklődve, hogy mikor tervezik megemelni a rokkantsági ellátás összegét. Még nem kaptak választ a megkeresésükre, amint Orbán Viktor sem válaszolt Nieberl Ferenc levelére.

(Kiemelt kép: illusztráció – Országos Mentőszolgálat Facebook-oldal)

 

 

Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezetője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi igazgatósági tagja, a Volánbusz Zrt. korábbi igazgatósági tagja, Miniszterelnökség korábbi csoportvezető diplomatája és a Magyar Fejlesztési Bank korábbi EU Jogi Igazgatósági elnöke szerint, ha valódi változást szeretnénk, akkor le kell váltani az elitet.