Leszavazta a Fidesz a pedagógus béremelést

A Fidesz képviselői leszavazták az LMP javaslatát, nem lesz pedagógus béremelés.

2022. szeptember 26., 13:48

Szerző:

Ma a fideszes többség leszavazta a pedagógusok évi kétszeri inflációkövető béremelésére vonatkozó LMP-s javaslatát országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülésén. Sokadjára derült ki, hogy a kormány egyáltalán nem becsüli meg a tanárokat, miközben a közoktatás az összeomlás szélére került – közölte Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.

Jöhet a sztrájk

Mint ismert: országos, egységes sztrájkot hirdet az oktatás világnapjára, október 5-re a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Közleményükben azt írták: pénteki ülésükön döntöttek a közeljövő akcióiról. A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen fognak napokat megnevezni, amikor munkabeszüntetésre hívják a pedagógusokat – jelezték.

Az oktatás világnapján a munka szüneteltetésére szólítja fel a pedagógusokat a PDSZ

Október 5-re azt kérik: az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozók ezen a napon ne vegyék fel a munkát. A PDSZ a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit arra kéri, hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy.

(Kiemelt kép: Előkészített tanterem az írásbeli történelem érettségi vizsga előtt a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban 2020. május 6-án. MTI/Vasvári Tamás)