Lenyúlták a vörösiszap-segélyeket? – Nyomoz a rendőrség

Hivatalból vizsgálatot indított a rendőrség annak kiderítésére: van-e valóságalapja azoknak a híreszteléseknek, amelyek szerint különféle adományok tűntek el a vörösiszappal tavaly októberben elöntött Devecserből. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, annak ellenére, hogy egyetlen bejelentés sem érkezett a rendőrséghez az adományokkal kapcsolatos visszaélésekről, ismeretlen tettes ellen csalás bűncselekmény gyanúja miatt hivatalból nyomozást indított - közölte honlapján a rendőrség. A múlt pénteken indított eljárás célja, hogy kiderítsék, az adományok kiosztásával kapcsolatban valóban történt-e bűncselekmény.

2011. január 24., 18:42

Múlt szerdán Gőgös Zoltán szocialista képviselő írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, mert a vörösiszap-katasztrófa által sújtott térségében olyan hírek terjedtek el, hogy a rendőrség nyomozást indított bizonyos nagy értékű adományok eltűnése miatt.

Másnap Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere lakossági fórumon arra kérte a helyieket, hogy akinek konkrét információja van adományok és segélyszállítmányok eltűnéséről, az tegyen feljelentést a rendőrségen. A település vezetője azt mondta: a rágalmazókkal szemben fel fognak lépni, mert az országos médiában terjedő "rémhírekkel" kellemetlen helyzetbe hozzák a várost és az egész térséget.

A megyei rendőrség szintén azt kéri, hogy aki a híresztelésekben szereplő visszaélésekkel kapcsolatban konkrét információval rendelkezik, tegyen bejelentést a megyei kapitányságon.