Lemond új épületéről a Freeszfe Egyesület

A szervezet nem tart igényt a Damjanich utcai épület bérleti jogára, és új otthont keres.

2021. február 16., 14:43

Szerző:

Közösségi és oktatási tér kialakítására keres helyszínt a Freeszfe Egyesület, mert a hetedik kerületi épület bérleti jogáról a szemeszter végével lemondanak - közölte a szervezet a Facebook-oldalán, miután kiderült: a Molnár Antal Zeneiskola részére felújított épületet végül a Várkonyi Alapítvány kapta meg.

Az egyesület, amely céljai szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltás előtti szellemiségét vinné tovább, múlt héten kapta meg - havi kétmillió forintért - egy Damjanich utcai épület bérleti jogát egy nyílt pályázatot követően. A helyi Fidesz ugyanakkor azonnal kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, az épületet valójában egy zeneiskolának szánják. A DK-s Niedermüller Péter által vezetett önkormányzat ugyanakkor azt állította, nem született ilyen döntés.

Az egyesület elmondása szerint a kiköltözés a Molnár Antal Zeneiskola ügyének megoldását ugyan nem biztosíthatja, de az iskola vezetőségének reményei szerint a növendékeket és mestereket övező támogatás kitartása eredményre vezet majd. 
 
A Freeszfe Egyesület tagjai, oktatói és hallgatói reményüket fejezték ki, hogy kitartó társadalmi nyomás hatására a fenntartó tankerület és az önkormányzat az eddigieknél intenzívebben törekszik majd egy olyan konstrukció kialakítására, amely által a zeneiskola ügye rendeződhet.
 
(Kiemelt kép: Freeszfe Facebook-oldala)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.