Itt a pletyka, ami szerint mégis visszajön az online oktatás

A folyosói pletykák szerint szeptember közepétől a negyedik hullám miatt újra bezárhatják az intézményeket. 

2021. augusztus 25., 10:43

Szerző:

A kormányzat kommunikációja szerint a magas átoltottság miatt biztonságos lesz az oktatás az iskolákban. A HVG úgy értesült a szülőktől, hogy a negyedik hullám miatt már szeptember közepén átállhatnak az iskolák online oktatásra. Erre azonban eddig semmilyen jel nem utal. A járványügyi adatok jelen pillanatban nem teszik indokolttá az iskolák bezárását. 

A diákokat és szülőket egyaránt érintő kérdést az eduline.hu is feldolgozta, ők úgy tudják, hogy valóban csak folyosói pletyka a szeptember közepén történő online oktatásra való átállás. Az iskolaigazgatók a szülők aggodalmaira írásban is válaszoltak annak érdekében, hogy tudassák velük a jelenlegi állapotot és tisztázzák a helyzet. 

Novák Katalin a kormány családokért felelős tárca nélküli minisztere is reagált a kételyekre. Ő azt mondta, hogy a tanév biztonságosan indulhat majd szeptemberben. Hozzátette, hogy a jelenléti oktatást lehetővé teszi a járványügyi helyzet. Az Eduline az EMMI-t is megkérdezte a folyosói pletykákkal kapcsolatban. Ők a konkrét kérdésre ugyan nem válaszoltak, hogy várható-e bármilyen iskola lezárás. Válaszukban csak azt jelezték, hogy a magas átoltottság lehetővé teszi a biztonságos tanévkezdést. 

 

(Kiemelt kép: A 3. osztályos Ákos (b) és az 1. osztályos Áron az online kapott feladatokat oldják meg Nagykőrösön 2021. március 8-án. A kormány döntése értelmében a koronavírus-járvány megfékezésére hatályba léptek a március 22-éig tartó szigorított védelmi intézkedések, az óvodák és az általános iskolák pedig április 7-ig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki. MTI/Ujvári Sándor)

 

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.