Legfőbb Ügyészség: Nem indult nyomozás Dobrev Klára ellen

De folyik egy nyomozás, amelyet Budai Gyula fideszes képviselő feljelentése alapján indítottak el, ismeretlen tettes ellen. 

2021. május 5., 15:49

Szerző:

„Dobrev Klára vasárnapi bejelentése után, állításával szemben, semmilyen intézkedést nem tett őt érintően az ügyészség” – írta közleményében az ügyészség, hozzátéve: „Dobrev Klára a ma közzétett bejegyzésében azt állította, hogy a vasárnapi bejelentése óta arról tájékoztatta Polt Péter legfőbb ügyész Budai Gyula országgyűlési képviselőt, hogy nyomoznak Dobrev Klára ellen. Mindez egyetlen pontjában sem felel meg a valóságnak.”

„Ezzel szemben a tény az, hogy a kérdéses ügyben Budai Gyula országgyűlési képviselő 2021. február 8-án kelt írásbeli kérdését – a törvényes kötelezettségének megfelelően – február 24-én válaszolta meg Polt Péter legfőbb ügyész” – zárták.

Az MTI hozzátette: viszont a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula később tett feljelentését. Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor.

 

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)