Lefújták a V4-es védelmi miniszterek budapesti találkozóját

A találkozó március 30-31-én lett volna.

2022. március 29., 09:41

Szerző:

A szlovák védelmi minisztérium előzetes tájékoztatása szerint a Visegrádi Négyek (V4) védelmi minisztereinek találkozójára már nem kerül sor, mivel Lengyelország és Csehország is visszalépett, miután a magyar kormány nem támogatta a Moszkva elleni fellépéseket – írta az Euractiv.

Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter azért mondta le a találkozót, mert csalódott Magyarországnak az ukrajnai orosz invázióval kapcsolatos retorikája miatt. Jana Černochová cseh védelmi miniszter is ugyan így tett: „Sajnálom, hogy az olcsó olaj fontosabb a magyar politikusoknak, mint az ukránok vére” – kommentálta.

A portálnak a szlovák védelmi minisztérium mondta, hogy tudtukkal nem lesz megtartva a találkozó, miután négyből két résztvevő lemondta a találkozót. A magyar védelmi minisztérium később megerősítette a portálnak az információt, amelyhez hozzátették, hogy a „személyes találkozót egy későbbi időpontban tartják meg”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az uniós vezetők csúcstalálkozóján Brüsszelben, Belgiumban 2022. március 25-én. fotó: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.