Leadta az aláírásokat az ellenzék

Leadták a Fudan-népszavazás kiírásához összegyűjtött aláírásokat.

2022. január 21., 11:16

Szerző:

Karácsony Gergely és az általa kezdeményezett népszavazási aláírásgyűjtést támogató pártok képviselői és aktivistái együtt adták le pénteken a Fudan-népszavazás kiírásához összegyűjtött aláírásokat a Nemzeti Választási Irodának – írja a 24.hu.

Karácsony Gergely a Telex szerint a Kossuth téren arról beszélt,

„Ezeket az aláírásokat nemcsak egy népszavazás kedvéért gyűjtöttük össze. Ezeket az aláírásokat azok kedvéért gyűjtötték össze heroikus munkával és viszik most be a Nemzeti Választási Irodába az ellenzéki összefogás aktivistái, hogy visszaadjuk a közérdeket szolgáló politikába vetett hitet”.

Budapest főpolgármestere azt is elmondta, hogy április 3-án egy másik népszavazás is lesz.

„Jogi akadálya egyészen biztosan nincs annak, hogy április 3-án meg lehessen tartani a népszavazást ezekről a kérdésekről is. Amennyiben a Fidesz adminisztratív úton ezt megakadályozza, az egy újabb, nagyon erős üzenet lesz a magyar embereknek”

– jelentette ki Karácsony Gergely.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.