Orbán Viktor készpénzt számolgatva hagyta faképnél az inflációról kérdező újságírót

Le kell-e mondania Matolcsynak? – kérdezte volna a 444.hu stábja a miniszterelnököt, aki trikóra vett zakóban, kezében készpénzt számolgatva, válasz nélkül bement egy ferencvárosi kapualjba. 

2023. szeptember 26., 13:45

Szerző:

Van egy ház a Ferencvárosban ahol minden kedden egy órát tölt a miniszterelnök. Ezt használta ki a 444.hu stábja, hogy feletegye a kérdést Orbán Viktornak: Le kell-e mondania Matolcsynak? 

A parlament nyitóülésén ugyanis Orbán Viktor arról beszélt parlamentben, hogy az elszálló infláció miatt a kormánynak át kellett vennie a Magyar Nemzeti Bank feladatait, rááadásul az MNB százmilliárdos veszteségei miatt külön törvényt kell alkotniuk: „az energiaárak és a brüsszeli szankciók olyan mértéküvé emelték az inflációt Magyarországon, hogy azzal a jegybank nem tud megbírkózni. Ezért a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát és felesősségét. A jegybank komoly adósságot halmozott föl az elmúlt években, amelyet a kölségvetésnek, nekünk képviselőknek kellene helyt állnunk, vagyis kifizetnünk”. 

A miniszterelnök válasza az alábbi videón tekinthető meg: 

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök. Képernyőfelvétel. Forrás:444.hu)

17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

13:39

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.