Lázár szerint a kormányzati gyűlöletpropagandának véletlenül sincs köze ahhoz, hogy Perbálon rendőrt hívtak a fogyatékosokon segítő külföldi egyetemistákra

2017. november 16., 17:13

Szerző:

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek csütörtökön, a 104. kormányinfón tették fel az erről szóló kérdést. Ezt azzal rázta le, hogy a nemzeti konzultációnak semmi köze nincs az ügyhöz, a „valóságnak” viszont annál inkább. Lázár János szerint az emberek joggal félnek, ott ugyanis, ahol nő a bevándorlók aránya – állította –, folyamatosak a támadások és a merényletek. „Amit a kormány mond, az nem befolyásolja az embereket” – fűzte hozzá, nyitva hagyva a kérdést, hogy akkor az Orbán-kormány miért költ milliárdokat kommunikációra. 

Fotó: MTI/Soós Lajos

A 444 vasárnap írta meg, hogy a Pest megyei Perbálon migránsnak néztek és rendőrt hívtak három Srí Lanka-i egyetemistára, akik önkéntesként fogyatékosokat ápolnak a Tovább Élni Egyesület helyi lakóotthonában. A riadalom oka a Magyarországra enyhén szólva jellemző bornírt rasszizmus lehetett, vagyis hogy az egyetemistáknak világosbarna bőre, sötétbarna szeme és fekete hullámos haja volt. A papírjaikat a kivezényelt rendőrök rendben találták.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.