Lázár János megmondta: olyanok is vannak a Fideszben, akik nem odavalók

Az építési és közlekedési miniszter egy lapinterjúban beszélt arról, hogy szerinte hitvány emberek is bejutottak a pártba, akik alulról kezdik ki a bázist.

2023. december 19., 11:39

Szerző:

„A Fidesz egy erős és sikeres politikai közösség, amihez az elmúlt tizenöt évben nagyon sokan csatlakoztak a siker reményében. Olyanok is jöttek, akiknek nem kellett volna. És ők szavazatban mérhető károkat okoznak, sokkal nagyobb problémát jelentenek, mint azt Budapesten, a Fidesz vezetésében gondolják. Alulról kezdik ki a bázist. Mert mi számít a politikában a nap végén? Az, hogy milyen ember vagy. Ha hitvány emberek kerülnek közénk, azt hiszik majd, hogy mi is hitványak vagyunk – mondta Lázár János a Blikknek

 

Arra a kérdésre, hogy a tárcavezető saját magát milyen embernek tartja, azt mondta: „Rólam általában vagy jót vagy rosszat szoktak mondani az emberek, nem hagyom langyosan a közegemet”.

A miniszter az utóbbi hónapokban leginkább a MÁV-felújítások kapcsán nyilatkozott. Most azt mondta, a magyar vasúttal az '50-es, '60-as évek óta nem foglalkozott senki, minden kormány alatt nagy állami monstrumként működött a MÁV. Az Orbán-kormányra célozva úgy fogalmazott: „most is hajlamos erre, ezért kell néha noszogatni őket...”

Lázár János szerint piaci vállalatként kell működtetni a tömegközlekedést. „A MÁV járművei 50-60 évesek, a HÉV-szerelvények szintén a hatvanat tapossák, ez nem versenyképes szolgáltatás. De azt látjuk, ha olcsó a jegy, az emberek szívesen utaznak, még akár a problémás MÁV-kocsikkal is” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Nagyvállalati Klubjában. Fotó: facebook)

 

08:31

A bankok nagyon sok mindent megtesznek a fiatal ügyfelek megszerzéséért, ezért a számlanyitásért cserébe akár több tízezer forintos jóváírásokat és egyéb kedvezményeket, ajándékokat kínálnak nekik.

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.