Lázár János közeli bizalmasa lett az országos főépítész

Az építési és beruházási miniszter saját hatáskörében eljárva, a főépítészi tevékenységről szóló kormányrendelet alapján államtitkárát, Lánszki Regőt bízta meg az országos főépítészi feladatok ellátásával.

2022. július 7., 08:11

Szerző:

Lázár János csütörtöktől hatályos utasítása szerint Lánszki Regő államtitkár látja el az országos főépítész feladat- és hatáskörébe utalt feladatokat, így szakmailag összehangolja az állami és az önkormányzati főépítészek tevékenységét, ellátja az állami főépítészi vizsga lebonyolítási feladatait, ellátja a központi építészeti-műszaki tervtanács működtetésével kapcsolatos feladatokat, kidolgozza az építészet átfogó stratégiáját, a nemzeti építészetpolitikát, rövid, közép- és hosszú távú céljainak meghatározását, képviseli az építészeti érdekeket a különböző szakmai és társadalmi fórumokon, ellátja a Kormány által meghatározott kiemelkedő munkásságukkal jelentős értéket létrehozó építészek életművének gondozásával kapcsolatos feladatokat, írja a 24.hu a hivatalos értesítő alapján. 

Az országos főépítész tevékenységét Lázár János miniszter irányítja.

(Kiemelt kép: Lázár János, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Fidesz irodában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.