Lázár János: nem vezetheti olyan ember Hódmezővásárhelyt, aki szerint két férfi nevelhet egy gyereket

Lázár János a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt arról, szerinte Mári-Zay Péter miért alkalmatlan arra, hogy Hódmezővásárhely első embere legyen.

2023. szeptember 6., 15:01

Szerző:

Lázár János szerda reggel a hódmezővásárhelyi Rádió7-ben beszélt arról, hogyan készülnek a jövő évi önkormányzati választásokra Hódmezővásárhelyen – szúrta ki a 444.

Az építési és közlekedési miniszter az adásban többek közt arról beszélt, hogy szerinte a városa úgy döntött, hogy bezárkózik: „Hódmezővásárhelynek két problémája van: van egy városvezetés, ami teljesen magára csukta az ajtót, és elzárkózott az országtól. Nincs benne az ország gazdasági, politikai, társadalmi vérkeringésében. Hódmezővásárhelyre valójában úgy tekintenek, mint egy bukott városra és egy bukott városvezetőre. És ezért annak esélye, hogy itt valami előremutató dolog történjen, az lényegében a nullával egyenlő.”

Márki-Zay Péterre utalva azt mondta, „kiírta magát a politikából”, és a személyével is probléma van. Lázár szerint nem vezetheti Hódmezővásárhelyt egy olyan ember, aki abban a hitben éli az életét, „hogy két férfi nevelhet egy gyereket és két férfire rá lehet bízni egy csecsemőt”.

„...aggodalommal tölt el a gyerekek jövőjét illetően, hogy ha olyan ember vezeti Hódmezővásárhelyt, akinek az a személyes meggyőződése, hogy két férfire egészséges dolog egy gyereket rábízni. Szerintem ez egy nagyon veszélyes dolog, és szerintem egy ilyen embernek a hódmezővásárhelyi városvezetésben semmi keresnivalója nincs” – mondta a miniszter. 

A miniszter néhány napja azzal húzta ki a gyufát, hogy Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóján méltatta az egykori ellentengernagyot. Lázár azt mondta, „Horthy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona”.

(Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)