Majdnem négymilliárd forint közpénzt ad az Orbán-kormány a foci-Eb szurkolói kampányára

2020. február 14., 11:43

Szerző:

A csütörtöki Magyar Közlöny rendelkezései szerint kormányhatározatban döntött a kabinet arról, hogy a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói programjainak megvalósításához szükséges intézkedésként a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK Nonprofit Zrt.) feladatokat vesz át a Fővárosi Önkormányzattól úgy, hogy a feladatok ellátásához szükséges forrást a központi költségvetés biztosítja.

A kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy a pénzügyminiszternek gondoskodnia kell

3,8 milliárd forintról ezen feladatok, tehát a budapesti szurkolói programok ellátására.

A határozatban leírják egyebek mellett azt is, hogy felhívták Rogán Antal kabinetfőnököt, gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség útján az Európa-bajnokság lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről – írja a hvg.hu.

2024. május 3., 10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.