Lába kelt 50 millió forintnak Magyar Vízilabda-szövetségnél

Hihetetlenül egyszerű trükkel sikerült kicsalni mintegy 50 millió forintot a Magyar Vízilabda-szövetségtől.

2022. október 26., 09:33

Szerző:

A Magyar Vízilabda-szövetség a rendőrséghez fordult, mert a nyáron mintegy 50 millió forintnak megfelelő eurónak nyoma veszett – tudta meg a 444.hu.

Kínosan egyszerű trükkel csalhattak a csalók

Bár a zömmel közpénzből működő sportszövetség feljelentést tett, ám a nyilvánosságot erről elfelejtették tájékoztatni, és csak kerülőúton, a rendőrségtől sikerült megerősíteni, hogy tényleg bűncselekmény történt. Mint ismert: október 14-én viszont váratlanul lemondott a szövetség elnöke, Vári Attila, de ahogy a történtek pontos részleteit, azt is csak gyanítani lehet, hogy a távozása összefügg a történtekkel.

 

A portál szerint ismeretlenek egyszerűen feltörték a szövetség e-mail-fiókját, majd sikerült eltéríteniük a szervezőknek szánt utalást (a pénzt az Európa-bajnokság szervezőbizottságának kellett volna átutalni, ők azonban nem jutottak hozzá az összeghez. Később újra kellett utalni az összeget.

A csalók magukat a szervezőbizottság képviselőjének adták ki, és azt közölték e-mailben a magyar szövetséggel, hogy megváltozott a szervezet bankszámlaszáma. Ezáltal a pénz egy külföldi – egyes információk szerint hongkongi, mások szerint malajziai – számlán landolt, ahol aztán nyoma veszett.

(Kiemelt képünkön Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Hajrá, Magyarok! című sportkiadvány bemutatóján a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 16-án. MTI/Kovács Tamás)