Kutyapárt: a Fidesszel nem kötünk koalíciót, a KDNP-n gondolkodunk

Döme Zsuzsanna szerint az a felelős kommunikáció, ha olyan ügyekről beszélnek, amelyekben tudnak valamit tenni – mondta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke a Klubrádióban. 

2021. május 10., 18:05

Szerző:

Azzal kapcsolatban, hogy közvélemény-kutatások szerint nemcsak bejuthat, de akár a mérleg nyelve is lehet az MKKP, amúgy kutyapártosan azt válaszolta: a Fidesszel nem kötnek koalíciót, „a KDNP-n gondolkodunk”, és a többieken is, attól függ, milyen minisztériumokat adnának. 

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt több közvélemény-kutatás szerint is a parlamenti bejutási küszöb környékén vagy afölött van, ha bejut a Parlamentbe, akár a mérleg nyelve is lehet – hangzott el a 444 videójában. 

Döme Zsuzsanna „Suzi”, Ferencváros alpolgármestere, az MKKP társelnöke egyébként kutyapártosan végigviccelődve az interjút a Klubrádióban azt mondta: az említett videóból az derül ki, hogy vannak szavazóik. Ezen nem lepődött meg, mert nemcsak választásokon működnek, hanem komoly tevékenységet végeznek két választás között.

A többiekhez képest markánsan más politikai hozzáállást képviselnek, a közvetlen cselekvéssel tudnak embereket megszólítani. Lehet tenni azért, hogy legyen egy picit jobb a közvetlen környezetünkben – tette hozzá. „Arról beszélünk, amekkorák vagyunk” – hangsúlyozta –, hogy ne sétáljanak bele abba a csapdába, amibe a többi párt néha, hogy ígérget, aztán amikor pozícióba kerül, arról beszél, miért nem sikerült megtennie adott dolgokat, és ki a hibás. A humoruk is számít, nemcsak arról szólnak a kutyapártos hétköznapok, hogy mikor kit szidnak, és talán az is fontos, hogy ugyanazt mondják tíz éve.

Döme Zsuzsanna szerint az a felelős kommunikáció, ha arról beszélnek, amivel kapcsolatban tudnak valamit tenni. Többféle probléma létezik, olyanok, amelyeket azonnal meg tudnak oldani, ezeket csinálgatják évek óta, és olyanok, és amelyeket nem tudnak közvetlenül megoldani, ezeknél megpróbálják rávenni a felelősöket a megoldásra. Emellett már vannak kutyapártos képviselők és egy alpolgármester is, és az őket érintő ügyeken dolgoznak – mondta el a IX. kerületi alpolgármester.

Azt mondta: a Fidesszel nem kötnek koalíciót, pedig támadják őket azzal, hogy a Fidesz szerekét tolják, mert elindulnak a választáson. „A KDNP-n gondolkodunk”, és a többieken is, attól függ, milyen minisztériumokat kapna a Kutyapárt. Sok új minisztériumötletük is van – tette hozzá. (Kovács Gergő, a Kutyapárt másik társelnöke a 444-nek szintén azt mondta: a Fidesszel biztos nem fognak össze, a KDNP-n és az ellenzéken gondolkodnak. Ide jutott az ország, hogy egy viccpárton múlhat, ki kerül kormányra – „jó irányba haladunk”.)

Döme Zsuzsanna beszélt arról is, hogy első önkormányzatként a kerületben sikerült civil művészeti inkubátorházat létrehozniuk, ahova nagyon olcsón jöhetnek közéleti, kulturális és szociális területen mozgó szereplők, akiknek nem nagyon maradt helyük ebben a városban, mert egymás után sok olyan hely zárt be, ahol fogadták volna őket.

 

(Kiemelt kép: Döme Zsuzsanna az ATV-ben. Fotó: 168 Óra archív)

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.