Kútvölgyi Erzsébet szerint Marton László még élne, ha nem robban ki a zaklatási botrány

„Mekkora bűn, ha valaki azt kéri, fogjam meg a farkát?” – kérdezte Kútvölgyi Erzsébet Veiszer Alindától, amikor Marton László zaklatási ügyére terelődött a szó.

2023. október 7., 18:28

Szerző:

Kútvölgyi Erzsébet a 2017-ben kirobbant szexuális zaklatási ügyről Veiszer Alinda műsorában fejtette ki a véleményét – szúrta ki a hvg.hu. Nem volt ízléses a Vígszínház főrendezőjének, Marton László a megvádolása, és nem is érti, egyáltalán miért tette ezt Sárosdi Lilla.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő szerint Marton László – aki 2019. szeptemberében, 77 éves korában hosszas betegség után halt meg – ma is élne, ha két évvel korábban nem robban ki a zaklatási ügy. Marton a vádak miatt felfüggesztette oktatói tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint elbocsátották a főrendezői állásából a Vígszínházban.

Kútvölgyi Erzsébet szerint szakmailag óriási a különbség Marton és az őt megvádoló Sárosdi Lilla között, és úgy vélte, hogy 20-25 év távlatából végképp ízléstelen volt a rendező megvádolása.

Veiszer Alinda felvetésére, hogy egy ilyen ügynek csak akkor lesz következménye, ha a kimondás nyilvánosan történik, Kútvölgyi így válaszolt:

„Nagyon komolyan kérdezem, hogy mekkora bűn az, hogy a kedves operatőr kolléga, aki ott áll a szépen nyírt szakállával, mekkora bűn lenne a részéről, ha mielőtt kimegyek, azt kéri tőlem, hogy fogjam meg a farkát. Ránéznék, és azt mondom, hogy komolyan gondolod? De ha nagyon jól esik, megfogom. De most ezt halál komolyan kérdezem tőled, mekkora bűn?”

A színésznő szerint akkor sem kellett volna megalázó módon nyilvánosságra hozni a történetet, ha „úgy vesszük, hogy az eset megtörtént.”

(Kiemelt képünk: Kútvölgyi Erzsébet Veiszer Alinda műsorában. Képernyőfelvétel. Forás: Veiszer Alinda Facebook.)

A napraforgónak és kukoricának jól jött az elmúlt egy hét csapadékos időjárása, de a még aratásra váró búzának és repcének nem - írta csütörtöki agrometeorológiai elemzésében a HungaroMet Zrt.