Borzalom: játék közben kútba esett egy kislány Kőszegen

Játék közben kútba esett egy kislány Kőszegen. 

2024. július 29., 09:17

Szerző:

Minderről a Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság számolt be a közösségi oldalán. A kútba az édesapa is bent ragadt, miután a lánya után ment, hogy segítsen rajta. Az eset a Mohás úton történt, mint írták ez számukra sem egy szokványos bevetés volt. 

Mindent megtettek 

Az adrenalinszintünk nekünk is az egekbe szökkent, hiszen tudtuk, hogy egy gyermek és édesapja élete veszélyben van, a kútban nagyon hideg van és nincs sok időnk...Megtettünk mindent amit csak tudtunk, szerencsére sikeresen felszínre hoztuk a bajba jutott gyermeket és édesapját a szombathelyi bajtársakkal 

– írták a bejegyzésükben, ami mellé néhány fotót is mellékeltek. A felvételeken egyébként jól látni, hogy többen, együttes erővel próbálják meg kimenteni a bajba jutott lányt és apát. 

Játék közben történt 

Később az RTL Híradó riportjából kiderüt, hogy a 4 éves kislány játék közben esett zuhant a hét méteres mélységbe. Az édesapja miután megtudta, mi történt azonnal a lánya után ment, hogy ne merüljön el a vízben, azonban kijönni már ő sem tudott. A család nyaralni volt a környéken, ezért nem ismerték a helyet. A rendőrség közlése szerint bűncselekmény nem történt, így eljárást sem indítottak. Az egyik helyi férfi elmondása szerint az egyik szomszéd vitt kötelet, nem sokkal később pedig a tűzoltók is odaértek és azonnal munkához láttak. 

Életveszélyesen megsérült 

A történtek során a kislány életveszélyesen megsérült, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta, hogy a gyermek töréseket és belső sérüléseket szenvedett, valamint a testhőmérséklete is lecsökkent. A helyszíni állapostabilizálást követően mentőhelikopterrel szállították kórházba. A gyermek édesapját is kórházba vitték megfigyelésre, azonban ő úgy tűnik, nem szenvedett komolyabb sérüléseket, viszont a testhőmérséklete neki is csökkent. Az RTL információi szerint a kislányt Győrbe, apját pedig Szombathelyre vitték. 

(Kiemelt képünk helyszíni felvétel, Forrás: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság)