Kunhalmi: A Párbeszédnek szeretnének egy helyet adni, ami szerintem irreális

Még nincs meg a közös választási lista, de az MSZP társelnöke szerint napokon belül megegyezhetnek.

2022. február 9., 21:07

Szerző:

Nem sikerült megegyeznie az MSZP-nek és a Párbeszédnek a listás mandátumainak számában, valamint ez a két párt nem is vett részt egy keddi megbeszélésen. Kunhalmi Ágnes az Inforádiónak elmondta, hogy a két párt azért nem volt jelen, mert Karácsony Gergely nem tudott ott lenni, így az MSZP-P négy társelnöke úgy döntött, hogy nélküle nem tárgyalnak. Megjegyezte, a tárgyalások folytatódhatnak Karácsony Gergely hazaértével.

Kunhalmi szerint a megegyezés nem csak az MSZP-Párbeszéden múlik, hanem a többi párton is, hogy meg tudjanak egyezni. A politikus közölte, hogy mindkét pártnak fontos, hogy a listaállítás tükrözze az előválasztás eredményét, amely alatt az MSZP-P 852 000 embert tudott leszavaztatni.

Szerinte az MSZP 8 helyet érdemel a listán. A Párbeszéd jelenleg egy helyet kapna a közös listán, ami a politikus szerint irreális. Az MSZP társelnöke közölte, hogy „napokon belül vagy záros határidőn belül” folytatódik az egyeztetés a listás mandátumról.

(Kiemelt kép: Kunhalmi Ágnes a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője. 2021. 07. 22. Fotó: Merész Márton)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.