Biztos, nem látta még így zászlót lengetni Kunhalmi Ágnest

Deutsch Tamás megmondta a tutit, Kocsis Máté sörözött. Összeszedtük, hogyan örültek a politikusok a magyar–francia döntetlen után.

2021. június 20., 15:09

Szerző:

Nagy örömöt okozott a magyar válogatott szombaton, miután döntetlent játszottak a világbajnok franciák ellen. A játékról és a végeredményről a magyar politikusok is megemlékeztek. A teljesség igénye nélkül összeszedtük a legjobb momentumokat. 

Karácsony Gergely vs. Hoppál Péter

„Ilyen az, amikor a túlerőt felülírja a hit, a szív és az akarat. Szép volt, fiúk!” – összegezte a szombati meccset Karácsony Gergely főpolgármester. Karácsony Gergely gondolataihoz Hoppál Péter országgyűlési képviselőnek is volt egy-két szava: „Kedves Gergő! Örülünk, hogy Te legalább örülsz a magyar sikernek számos elvbarátoddal ellentétben. De mi van most a »stadionstop« programpontoddal??” – írta a képviselő.

Deutsch megmondja

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének pedig az az ellenzéki kritika jutott eszébe a döntetlenről, miszerint „pazarlás a foci támogatása”. A politikus azt írta: „szerintük pazarlás a foci támogatása (és most csak a legfinomabb megfogalmazást idéztem), szerintünk fontos közös ügyünk a magyar futball fejlesztése. Szerintük »stadionstop«, szerintünk Puskás Aréna (is)! Szerintük »szar a magyar foci«, szerintünk szép volt, fiúk! Szerintük »kurva ország«, és »el lehet menni Magyarországról«, szerintünk hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! Másnap. Ennyi” – zárta.

Szijjártó Péter: Hajrá magyarok, hajrá vakcina!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nemcsak a döntetlennek, hanem a magyar vakcinabeszerzésnek is nagyon örült szombaton. Olyannyira, hogy külön posztot is írt azzal kapcsolatban, hogy a héten több nyugat-európai médium és politikus is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy „egyes helyeken” teltházas stadionokban játsszák az EB-meccseket. „Köszönjük szépen, értünk, vagyis az »egyes helyek«-ért nem kell aggódni. Gyorsabban kellett volna oltani és akkor máshol is lehetne ilyen hangulat. Hajrá, magyarok!” – írta a miniszter.

Orbán Lightyear Balázs

Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár is posztolt egyet a győzelem örömére, amihez azt írta: „büszke magyarok”, majd a Toy Story Buzz Lightyearját idézte: „A végtelenbe és tovább” – írta az államtitkár.

Fekete-Győr András megkapta élete egyik legszebb fociélményét

„Életünk egyik legszebb fociélménye a magyar-francia 1:1. Köszönjük szépen!” – írta Fekete-Győr András a Momentum miniszerelnök-jelöltje.

Gyurcsány Ferenc a kapust méltatta

Gyurcsány Ferenc DK-elnök Gulácsi Péter játékát külön megdicsérte: „Az igazi hálóőr. A meccs embere. Magyarország 1:1 Franciaország. Csoda a Puskásban! Szép volt, magyarok!” – írta.

Kocsis Máté tud a legjobban ünnepelni

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ivott is egyet a magyar csapatra. „A magyar csapat egészségére! Ér pálinkával is!” – írta.

Köszönjük, köszönjük!

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő azt írta: ahol erő van, ott a csoda nem lehetetlen. Köszönjük, köszönjük!

Novák Katalin party hangulatban

Novák Katalin családokért felelős miniszter külön posztot szánt a magyar gólnak. A magyar fiúk játéka és a végeredmény pedig neki is egy igazi örökbecsűt juttatott eszébe a meccs végén: „Köszönjük!!!! Kemény küzdelem, becsület, kitartás, gól a világbajnoknak! Ez az éjjel soha nem érhet véget...!” – írta.

Kunhalmi és a kitörő öröm

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a XVIII. kerületben szurkolta végig a meccset, és örült nagyon a végeredménynek. „Köszönjük fiúk, fantasztikusak vagytok!” – írta.

Mi, magyarok

Orbán Viktor miniszterelnök is szorított a magyar csapatért, Facebook-oldalán annyit írt: „Mi, magyarok”.

(Kiemelt kép: Kunhalmi Ágnes szurkol. Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)