Kunhalmi Ágnes lesz az MSZP kampányarca

2017. december 1., 14:18

Szerző:

Jövő héten indul a kampányszezon az MSZP-nél: szombaton rendeznek egy nagy programbemutató eseményt, ahol bemutatják választási programjukat és elindítanak egy programismertető kampányt. Ennek arca lesz Kunhalmi Ágnes, aki az egyik legnépszerűbb szocialista politikus. 

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Kunhalmival kapcsolatban az is felmerült, hogy ő lehetne a párt listavezetője, de ezt ő korábban már informálisan elutasította, amit a mai elnökségi ülésen is megerősített. Ezután kérte fel őt Molnár Gyula pártelnök arra, hogy a jövő hétvégén induló kampánysorozat arca legyen.

Az MSZP az elnökségi ülésen azt is eldöntötte, hogy kemény hangú levélben utasítják vissza a DK-Együtt-Párbeszéd levelét, amely időhúzással vádolja őket. Továbbá döntöttek arról is – mint tegnap előre jeleztük – hogy egy ellenjavaslattal mennek a mai DK-MSZP egyeztetésre, ami még ezekben a percekben is tart

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.