Visszaszólt a magyar külügy a moszkvai kioktatásra

2020. október 30., 17:15

Szerző:

"A náci és a kommunista diktatúra is szörnyű és embertelen, örülünk, hogy Magyarország mindkettőtől megszabadult" - írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás arra reagált, hogy Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő történelemhamisításnak nevezte azt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szovjet megszállás emlékművének nevezte a Szabadság téren felállított obeliszket.

Az orosz külügyi szóvivő csütörtök esti állásfoglalásában a magyar kormányfőnek a Szabadság téren október 27-én, George H. W. Bush néhai amerikai elnök szobrának felavatásakor elmondott beszédét kifogásolta.

Marija Zaharova közölte: "durván kiforgatta a történelmi igazságot" Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a "szovjet megszállás emlékművének" nevezte a budapesti Szabadság téren felállított obeliszket. Moszkva fellép a "történelemhamisítás" ellen - tette hozzá.

 

 

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.