November 13-ára halasztják a csütörtökre tervezett közszolgálati sztrájkot

2019. október 8., 21:10

Szerző:

November 13-ára halasztja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete az október 10-ére tervezett közszolgálati sztrájkot, mert nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról - közölte a két érdekképviselet kedden az MTI-vel.

A keddi tárgyaláson azért nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásokról, mert a kormány azt megakadályozta, így magatartásával ellehetetlenítette a szociális ágazatban dolgozóknak azt a jogát is, hogy elégedetlenségüket sztrájkkal fejezzék ki - írták.

Közölték továbbá, a munkavállalók jogi biztonsága érdekében a szakszervezetek kizárólag törvényes munkabeszüntetést szerveznek, ezért a még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiánya miatt november 13-ára, a szociális munka napja utáni napra hirdettek munkabeszüntetést.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.