Változik a MÁV-menetrendje Május 1-jén

Május elsején és előtte változik a MÁV–Volán–csoporthoz tartozó járatok közlekedési rendje.

2023. április 27., 09:59

Szerző:

Mávinform tájékoztatása szerint a Volánbusz és a MÁV–HÉV járatok közlekedési rendje is módosul a munka ünnepe miatt. A MÁV–START járatai április 30-án az ünnepnapra, május elsején a vasárnapra, 2-án pedig már a munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek. A várható jelentősen megnövő utasforgalom miatt, ezért a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak a helyjegyek elővételi vásárlásától függően.

A Volánbusz járatai csütörtökön és pénteken munkanapra, 29-én szabadnapra, 30-án és május elsején munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint közlekednek. Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. A további részletek, valamint az áruházakat érintő járatok közlekedésének változásai a Volánbusz honlapján érhetők el. A MÁV–HÉV vonatai a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak, a menetrendek elérhetők a bkk.hu/menetrendek weboldalon és a BudapestGO utazástervezőben.

A Mávinform kitért arra is, hogy a pápalátogatás kapcsán pénteken 12 órától az utasok a másnapi rendezvényekre szóló belépő felmutatásával utazhatnak díjmentesen Budapestre. Április 29-én és 30-án regisztráció és menetjegy nélkül utazhatnak az emberek Budapestre a rendezvényekre, illetve vissza a rendezvényekről haza, amelyet szóban jelezhetnek a jegyvizsgálónak. A helybiztosítással közlekedő vonatokra a helyjegyet érdemes minél hamarabb megváltani – hívta fel a figyelmet a Mávinform.

(Kiemelt képünkön a Keleti pályaudvar, indulásra váró személyvonat. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.