Közismert műsorvezető indul a polgármesteri székért Ráckevén, Schwarzeneggerhez hasonlította magát

Néhány hónap múlva polgármestereket választ az ország, Ráckevén például Szebeni Istvánra is lehet majd szavazni.

2024. február 18., 14:00

Szerző:

„Hölgyeim és Uraim! Eljött a pillanat, végre bejelenthetem. Hivatalosan is a kormánypárt polgármester-jelöltje vagyok a június 9-ei önkormányzati és EP választáson, a festői szépségű Ráckeve városában. A hétfői napon, teljes támogatás mellett szavazott meg a Fidesz helyi szervezete, tartózkodás nélkül” – olvasható Szebeni István Facebook oldalán. A poszt alatt egy helyi lakos feltette a kérdést, ami sokak fejében megfordult a hírt hallva: Miért pont ő?

„Tisztelt Szebeni István! Ráckevei lakosként nekem meglepetés a jelölés. Szeretném megkérdezni, hogy miért pont Ön merült fel és milyen kötődése van Ráckevéhez? Miért Ön a legjobb, hiszen a wikipédia szerint nem látok kapcsolatot ön és Ráckeve között? Miért elkötelezett Ráckeve iránt? Miért szeretne polgármester lenni, ha nincs releváns végzettsége, tapasztalata. Nekem ez hiányzik a posztból. Mint ráckevei választópolgár, joggal merülnek fel bennem ezek a kérdések. Köszönöm szépen” – olvasható a kérdés a jelöltséget beharangozó poszt alatt, melyre Szebeni válaszolt is.

Azt írta: „Kezét csókolom! A legjobb jelölt nem a fotelből próbálja megoldani Ráckeve gondját, baját, fejlesztéseit, hanem rátermettségével, kapcsolatrendszerével, elhivatottságával. Arnold Schwarzenegger Kalifornia sikeres kormányzója volt, miután legyőzte a másik terminátort. Viccet félretéve, bízzon bennem, ahogyan azok is, akik ismernek. De, találkozunk személyesen, és remélem, megjön a bizalom is. Szép estét kívánok!”

Majd egy újabb posztban ismét megszólította a kommentelő hölgyet, de ekkor már konkrétumokat is említett:

„Mindent el fogok mondani, időben. Mindenről tudok, ami a ráckeveieket érinti, bántja, mindenről beszélgetni fogunk, Önökkel, Veletek, de ez a fórum, itt és most, erre alkalmatlan. Nem egy pártra kell szavazni, hanem a városÉRT, hogy kiemeljük ebből a nihilből Ráckevét, forrásokat szerezzünk, vonzóvá és még szebbé tegyük. Hónapok óta ezen dolgozom. A leendő csapatom ebben is van, lesz a segítségemre. De, még egyszer, egy kommentcunamiban ezt nem érdemes taglalni. Ezt kérem, fogadja el. Szép estét” – köszönt el másodszorra is Szebeni.

Szebeni István tavaly távozott a TV2 Tények című műsorából, a távozás okáról és a szerződésbontás kezdeményezésének körülményeiről nem nyilatkozott a csatorna. Szebeni István 2019-ben csatlakozott a Tényekhez, előtte a kormányközeli Echo TV-nél dolgozott egy darabig. Azelőtt a közmédia Híradójában volt bemondó, ahonnan egy káromkodás miatt menesztették.

(Kép forrása: Szebeni István hivatalos oldala / Facebook)