Közel hárommilliárd forintot költhet a köztévé focimeccsek közvetítésére

Laphírek szerint a következő három idényre szóló közvetítési csomag ára megduplázódott, konkrét szerződéskötésről még nem adott hírt az MTVA.

2023. november 27., 16:22

Szerző:

Noha az állami televíziócsatornákat működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén, a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozattal vigasztalódhat 2024 őszétől – írta meg a Magyar Hang

A cikk szerint az MTVA 7,2 millió eurót fizet (a szerződés keltének napján számolt árfolyamon, 2,8 milliárd forintot) három idényre az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért (utóbbiban szerepel jelenleg a Ferencvárosi TC). Ennek a közvetítési csomagnak az ára éppen a duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került.

A lap érdekességnek nevezve megjegyzi, hogy az MTVA eddig nem jelentette be hivatalosan a szerződés meghosszabbítását, nyomát a társaság közleményei között sem találtuk. Így egyelőre nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).

(Képünk illusztráció / Pexels)

 

17:27

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

13:39

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.