Közel hárommilliárd forintot költhet a köztévé focimeccsek közvetítésére

Laphírek szerint a következő három idényre szóló közvetítési csomag ára megduplázódott, konkrét szerződéskötésről még nem adott hírt az MTVA.

2023. november 27., 16:22

Szerző:

Noha az állami televíziócsatornákat működtető Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén, a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozattal vigasztalódhat 2024 őszétől – írta meg a Magyar Hang

A cikk szerint az MTVA 7,2 millió eurót fizet (a szerződés keltének napján számolt árfolyamon, 2,8 milliárd forintot) három idényre az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért (utóbbiban szerepel jelenleg a Ferencvárosi TC). Ennek a közvetítési csomagnak az ára éppen a duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került.

A lap érdekességnek nevezve megjegyzi, hogy az MTVA eddig nem jelentette be hivatalosan a szerződés meghosszabbítását, nyomát a társaság közleményei között sem találtuk. Így egyelőre nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).

(Képünk illusztráció / Pexels)

 

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.