Kövér László hivatala is megszólalt a Horthy-szobor ügyében

Horthy-szobrot állít a parlamentben a Mi Hazánk. Megkérdeztük az Országgyűlés Hivatalát, mit gondolnak az akcióról.

2022. augusztus 29., 16:57

Szerző:

„Az alelnök döntése, hogyan rendezi be dolgozószobáját, ezt a döntést az Országgyűlés Hivatalának nem áll módjában korlátozni”

– válaszolta érdeklődésünkre az Országgyűlés Hivatala annak kapcsán, hogy a Mi Hazánk bejelentette: Horthy Miklós-szobrot állít a parlamentben. Mint kiderült: nincs semmilyen belső szabály arra nézve, hogy a képviselők milyen szobrokat helyeznek el az irodájukban.

Nem szóltak róla

Kérdésünkre, miszerint értesítette-e a Hivatalt a szoborállításról a Mi Hazánk, azt válaszolták, hogy a párt frakciója nem kezdeményezett egyeztetést erről.

Mint kiderült, ezt vélhetően Kövér László is zokon vette. Novák Előd ugyanis Facebook-oldalán azt írja: 

„Kövér László házelnök kitiltotta a Mi Hazánk Horthy-szobor avatásáról szóló sajtótájékoztatóját a nyilatkozatokra kijelölt, szokásos helyszínről, a kék társalgóból (ahol baloldali képviselők is bármiről tarthatnak sajtótájékoztatókat), így a Szent Korona melletti helyiségben nem kerülhet sor az avatást megelőző eseményre, csak az Országház félemeleti sajtótermében. Itt ismertetjük a Hazatérés Napjának bevezetését célzó országgyűlési határozati javaslatunkat is, melyet a második bécsi döntés évfordulóján, holnap nyújt be a Mi Hazánk.

(Kiemelt kép: Dúró Dóra elnökhelyettes és férje, Novák Előd alelnök érkezik a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusára az ásotthalmi sportcsarnokba 2019. július 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.