Kövér László 6,8 millióért utazott annak a cégnek a repülőgépével, amely Rogán Antalt és családját is helikoptereztette

2019. június 3., 10:08

Szerző:

Az Országgyűlés nyilvános szerződéslistájának a tanúsága szerint 6,8 millió forintba került, hogy Kövér László házelnök április 2-4. között Budapestről Rómába és vissza utazzon egy nyolcfős delegáció élén – derül ki az mfor cikkéből. Ehhez a repülőgépet a Országgyűlés Hivatala a FlyCoop Kft.-től bérelte, ugyanattól a cégtől, amelynek a helikopterével Rogán Antal és családja 2016 októberében elutazott egy esküvőre. 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A FlyCoop Kft. az a cég, amellyel Rogán Antal kabinetminiszter és családja 2016 októberében egy Bell-206 típusú helikopterrel elrepült Szabó Zsófia sorozatszínésznő esküvőjére. Ezt még a Népszabadság leplezte le öt nappal a bezárása előtt. Rogán Antal először letagadta az utat és perrel fenyegetőzött, a Népszabadság azonban elküldte neki a budaörsi repülőtéren készült képeket. Erre a politikus már nem reagált. a FlyCoop Kft. tulajdonosa, Jakab Tamás  azt állította, hogy az út barter volt, a cége ugyanis Rogán Antal felesége, Rogán Cecília cégének, a Nakama& Partnersnek az ügyfele.

A Fly Coop Kft. azóta is kormányzati-állami kedvencnek számít, ha repülésről van szó. 2018-ban a cég az az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (ÁEEK) szerződhetett évi 300 millióért, hogy a repülőgépei az Országos Vérellátó Szolgálat rendelkezésére álljanak. Ez a pénz – havi 25 millió forint –rendelkezésre állási díj, vagyis a cég akkor is megkapja, ha a repülőgépei ki sem gurulnak a hangárból.

Ami Kövér Lászlót illeti, a házelnök az olasz szenátus elnökének meghívására ment Rómába, de találkozott Matteo Salvini belügyminiszterrel, a kormányzó szélsőjobboldali Liga elnökével is. Küldöttségi tagként elkísérte Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, a magyar-olasz baráti tagozat elnöke és Selmeczi Gabriella képviselő, a magyar-olasz baráti tagozat tagja is.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.