Kovács Zoltán: Magyarország nincs elszigetelve, csak azt mondják

A 168 megkérdezte az államtitkárt, mit üzen a kivándorló fiataloknak.

2022. április 3., 23:55

Szerző: ,

Nyolcvan százalékos feldolgozottság felett már biztosan kimondható, hogy a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmet aratott az ellenzéki összefogás fölött. A kétharmados többség is szinte már borítékolható, Orbán Viktor ötödik kormányalakítására készülhet. A Fidesz eredményváróján Kovács Zoltán, Magyarország nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a 168-nak értékelte röviden az eredményeket.

A következő négy évről szólva Kovács elmondta, kicsit korán van még ahhoz, hogy erről beszéljünk, az biztos, hogy nagy nehézségekkel kell majd megküzdeniük. Nagy válság várható, és a háború is dúl, ennek tükrében nehéz most kormányprogramot tervezni, de az biztos, hogy a sarokpontok nem fognak változni. A családpolitika, és a munkahelyteremtés, illetve -védelem a fókuszban marad, ugyanis mindig meg kell találni a kiutat a válságból. 

Kérdésünkre, miszerint az oroszbarátság miatti elszigetelődés visszafordítható-e, Kovács azt mondta: nem szigetelődik el az ország, csak ezt terjesztik. „Amit képviselünk az nem a saját szeszélyünk, az a közérdek, amire a magyarok szavaztak” – jelentette ki. Szerinte ami a háborús frontokon történik, az messze túlmutat Magyarországon. Ott ugyanis nagyhatalmak feszülnek egymásnak, Magyarország ebben rendkívül kis pont. 

Végül azt kérdeztük Kovács Zoltántól, mit üzen a kivándorló fiataloknak. Az államtitkár elmondta, a statisztikák azt mutatják, hogy az utóbbi években megfordult a tendencia, és már többen térnek haza, mint amennyien kimennek. „A világ olyan irányba megy, ahol a biztonság – amit mi próbálunk adni –, hosszútávon és kiszámítható jövőt kínál.”

(Kiemelt kép: Kovács Zoltán a Fidesz eredményváróján a Bálnában - Fotó - Dimény András / 168.hu)