Kovács Gergely közölte, kiket fog kirúgni Hegyvidéken

Noha Pokorni Zoltán, a XII. kerület leköszönő polgármestere és csapata halálra rémítette az önkormányzat dolgozóit, Kovács Gergely nem árul zsákbamacskát. Elmondta, négy emberen kívül senkit sem akar kirúgni a városházáról.

2024. július 31., 14:36

Szerző:

Nem megy simán az átmenet a XII. kerületben, ahol a június 9-ei választás eredményeként a fideszes többséget kutyapárti többség váltja majd októberben, Pokorni Zoltán polgármesteri székét pedig Kovács Gergely veszi át. Az ellenzéki párt elnöke az ATV-ben elmondta, az egyik legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy azt terjesztik róla: el fogja bocsátani az önkormányzat dolgozóit. Ezzel szemben azt közölte:

„Mi az emberek nagy részét szeretnénk megtartani. Ellenben a Fidesz mindent megtesz azért, hogy azt terjessze – mind a hivatalon belül, mind a helyi sajtóban –, hogy én mindenkit ki fogok rúgni. És akkor én mindig elmondom, hogy ez nem így lesz, mint ahogy most is elmondom, hogy nem így lesz.”

Kovács Gergely ezután hozzátette, a híresztelésekkel elérték, hogy az önkormányzat 246 dolgozója közül mindenki rosszul érezze magát és aggódjon a jövőjéért. Ez a következő vezetésnek is rossz, mert nem tudják, hogy ki az, aki október 1-jével felmond.

Arra a kérdésre, hogy akkor ezek szerint nem terveznek kirúgni senkit, Kovács Gergely leszögezte: „Négy embert neveztem meg, de szerintem elég egyértelmű. Az egyik ugye a jegyzőasszony, akivel nem igazán sikerült jól együtt dolgoznunk az elmúlt években. A másik az önkormányzati tulajdonú, parkolással foglalkozó cégnek a vezetője. (…) A városüzemeltetési iroda vezetője, illetve az építési iroda vezetője. (…) Erről a négy emberről van szó, és a további 242-ről pedig nincs.”

Kovács Gergely posztja kérdéses volt

A választások előtt robbant a hír: a Kétfarkú Kutya Párt tagsága nem értett egyet azzal, hogy Kovács Gergely polgármester legyen a XII. kerületben és kutyapártos legyen a testületben a képviselők fele, ezért párt bejelentette, hogy Kovács Gergely pártelnök a belső viták nyomán mégsem indul a polgármesteri posztért a XII. kerületben, sőt, Döme Zsuzsanna társelnökkel, ferencvárosi alpolgármesterrel együtt lemondanak a párt vezetéséről.

Később Kovácsot megerősítették a pozíciójában, sőt jelölt is lett belőle, ami egy egyértelmű győzelemhez vezetett a kerületben.

A Kutyapártot egyébként 2006-ban alapították, 2014-ben jegyezték be pártként. Kovács Gergely azóta a párt elnöke. Kovács erről az időszakról nemrég úgy nyilatkozott, szerinte a Kutyapártot nagyjából 2016 óta nem lehet viccpártnak nevezni, mert akkor „nyitották ki a pártot, hogy jöjjön, aki akar”, és azóta sok energia megy el arra, hogy a hozzájuk jelentkező „passzivistáknak” megteremtsék a lehetőséget arra, hogy tudjanak csinálni valami értelmes dolgot. Szerinte azóta működnek szervezetként. A pártnak körülbelül hetven tagja van, és jelentkezett hozzájuk 8000 passzivista, akiknek körülbelül a háromnegyede vált be.

(Kiemelt képünkön Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. Forrás: 168.hu)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.