MKKP pártigazgató: Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan

Megszűnhet az MKKP a két társelnök, az alapító Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna Suzi lemondásával. Nagy Dávid pártigazgató szerint azonban van visszaút és bocsánatot kért a párt nevében a passzivistáktól. 

2024. március 11., 15:15

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna társelnökök bejelentették lemondásukat a Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) vezetéséről. A bejelentés könnyen az MKKP megszűnését jelentheti, tekintve, hogy a párt eredetileg Kovács Gergely pártokat, politikai elitet kifigurázó kampányaként indult 2006-ban, 2014-ként nem is volt bejegyezve pártként. Mindezt az önkormányzati és EP-választási kampány előestéjén.

Egy zárt Facebook-csoportban Kovács a döntést azzal indokolta, teljesen mást gondolnak a párt jövőjéről, mint a többség. Számára ez derült ki abból, hogy a tagság nem támogatta a részvételét a hegyvidéki ellenzéki előválasztáson. az MKKP XII. kerület oldalán – Kovács itt önkomrányzati képviselő – pedig a következő bejelentés olvasható: „Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta.”


Miután a belső fórumra szánt lemondás kiszivárgott és azt a lapok is megírták megszólalt Nagy Dávid, az MKKP pártigazgatója is. Mint írja: 

„Kedves Mindig Aktív Passzivisták Barátok Üzletfelek!

Próbálom röviden és nem túl zavarosan, kevés szekunder szégyenérzetet kiváltó pátosszal: Kurva nehéz két napon vagyunk túl: a tegnapi napon az elnökség azon előterjesztését nem szavazta meg a tagság, miszerint a 12. kerületben, előválasztáson keresztül indulna Gergő polgármesterként, olyan feltételekkel, hogy bármilyen más ellenzéki párt és a fidesz nélkül is győzelem esetén többsége van önmagában az MKKP-nak.

Beszélve mindenkivel, résztvéve a párt utóbbi 6 évében passzivistaként, 3 évében alkalmazottként biztosan állíthatom, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, nem pedig a vélt és joggal félt “bázisdemokrácia”. A tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott - ez a döntés bármilyen más haszonleső pártnál jelzem úgy csúszott volna át, mint kés a vajon. Annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt.

Viszont itt nem, és Gergő tegnap teljes jogosan abban bizonytalanodott el, hogy a Párt mögötte és Suzi mögöttük van-e úgy, ahogy eddig és nagyon mélyen elgondolkodtak, hogy van-e értelme így tovább csinálni. Ezután született meg a szűk facebook csoportunkba Gergő postja a lemondásról. Igen, ez az a csoport ahol dúlunk a rosszabb időszakokban, mikor éppen nem tudunk találkozni. Kérlek, hogy ezt kezeljétek a helyén. Az hogy egy ilyen kiszivárog, az persze a mi hibánk.

Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protesztpárti léten túl is, hogy mivégre vagyunk a világon - mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel.

Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan - nem volt verekedés, és kokain sem ment cigányútra. A holnapi napon 20:00 találkozunk a tagsággal és ismét beszélünk, erről is írok majd.

Kertelni meg nem fogunk előttetek, baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk - és muszáj lesz profi módon. Bízzatok benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezen is túl leszünk a tagsággal, veletek, a legaktívabbakkal és persze minden passzivistával.

Folyt köv!

Ja még egy dolog. Ne a százalékokon gondolkodjatok most, hogy akkor jaj mi lesz. Közösségi média, ismerősökkel hadakozás ki, egy doboz sör, netflix, placebonyugtató mentos cukorka be. Amikor a támogatottságunk 0-2-3-4% volt és egyszer 5-10-15<% lesz azok csak számok lesznek és egy végtelenül torzult világban, egy kritikus módon megromlott közízlés szerint.

Ami viszont nem csak szám, az a 8000 passzivista, a többezer cselekvő akció és a kritikus gondolkodás. A világról. Magadról. És magunkról. Meg persze, hogy világszinten is különlegesek voltunk, vagyunk és leszünk.

Ja és a legfontosabb, Bocsánat.”

(Kiemelt képünk: Gyülekeznek a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 4. Békemenetén az Oktogonon. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Dimény András / 168.hu)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.