Kósa Lajos ismét nagyot megy: most a lengyel rakétaincidenst szakértette meg

Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke szerint nem úgy van az, hogy egyszer csak megjelenik a semmiből valami repülő eszköz. Ez ugyanis vadregényes lenne.

2022. november 17., 11:08

Szerző:

„Itt is úgy tűnik egyébként a mostani adatokból, hogy tulajdonképpen egy eltévedt légvédelmi, vagy ha úgy tetszik, gellert kapott légvédelmi rakétáról van szó” – jelentette ki Kósa Lajos szerda este a Hír TV műsorában, amit a Népszava szúrt ki.

Kósa Lajos azt mondta, vétlen berepülésről van szó, ezért nem érzékelte a NATO légvédelme – csakúgy, mint a tavasszal a Magyarország felett átrepült és Zágrábban lezuhant ukrán drónt.

Amúgy a szövetség légvédelmének fő erejét az Egyesült Államok adja, így ők minden repülőt, majdnem minden repülő tárgyat tudnak, honnan indul, hova megy. „Tehát a mai kor követelményei szerint az nagyon vadregényes, hogy egyszer csak megjelenik a semmiből valami repülő eszköz, és akkor becsapódik, ez nem szokott lenni” – jelentette ki.

(Kiemelt kép: Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Debrecen volt polgármestere beszédet mond a debreceni könyvnyomtatás megkezdésének 460. évfordulóján rendezett ünnepségen Debrecenben, a Kölcsey Központban 2021. október 28-án. MTI/Vajda János)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.