Kósa Lajos a böfögésről tartott előadást a Farmer-Expón

A politikus arról is beszélt, hogy az Uniót meg kell hallgatnunk, vitatkoznunk kell velük, de nem kell komolyan venni, mert kétszáz év múlva már úgysem lesz EU.

2023. augusztus 18., 14:35

Szerző:

Debrecen országgyűlési képviselője a debreceni Farmer-Expó megnyitóján tartott beszédet és szót ejtett az Európai Unióról, a sáskaevésről, de még a böfögésről is. A 444 kicsemegézte a lényeget, és mint írják, a következő elmés dolgokat mondta Kósa Lajos:

„Jön az Európai Unió mindenféle bolondériával, 200 év múlva nem is fogunk rá emlékezni. Tehát meghallgatjuk őket, vitatkozunk velük, de ne vegyük őket komolyan.”

„Könnyen belátható tényeket nem veszünk figyelembe… …ma a söripar és az üdítőital-gyártás az egyik legnagyobb vízfogyasztású és szén-dioxid-kibocsátású ágazat.

Mert hát próbálja ki, aki nem hisz nekem, igyon meg egy üveg kólát, ki fogja böfögni.

De amit kiböfög az szén-dioxid, mi lenne más...azok, akik a szén-dioxidot, mint főellenséget, karbonlábnyom, rettenetes izé klímaváltozás, ezeket emlegetik, mennyien követelték, hogy azonnal tiltsuk be az összes szén-dioxid alapú italt, mert veszélyes a klímára? Beleértve a sörgyártást? Senki! Vajon miért? Ki tudja?”

„Más: azonnal szüntessük be a kérődző állattartást és helyette együnk sáskát. Oké. Na, de a kérődző állat valamit megeszik, az egyébként nő. Az nem fog szublimálni csak úgy, hanem akkor mindenféle, egyébként a növényi rothadásra jellemző folyamaton megy keresztül, éppúgy kibocsátja, amit a kérődző állatok kibocsátanának...Jó étvágyat kívánunk Brüsszelben a sáskához!”

Kósa Lajos teljes beszédét a Debreciner videóján lehet megtekinteni és meghallgatni: 

(Kiemelt kép: Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Megtestesülés Tagóvoda átadásán Debrecenben 2022. augusztus 26-án. fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)