Helikopterrel hoztak haza Boszniából egy koronavírus-fertőzött magyar katonát, egy másik honvéd tesztje negatív lett

2020. április 3., 21:13

Szerző:

A Magyar Honvédség egyik helikoptere kedden hazaszállított két katonát a boszniai Butmirból. A Honvédelmi Minisztérium oldala, a honvedelem.hu szerint kiderült, az egyikük igazoltan koronavírussal fertőzött, a másik katonánál a gyanú merült fel, de az elvégzett vizsgálatok szerint ez alaptalannak bizonyult - írta a hvg.hu.

A fertőzött katonánál nem volt szükség kórházi ápolásra, így miután az Uzsoki Utcai Kórházban megvizsgálták, hazabocsátották, ahol hatósági elkülönítésre került. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ a szarajevói kiutazás alkalmával egészségügyi szakemberekkel erősítette meg a kontingenst.

Azt is hozzátették, a missziók állományát járványvédelmi csomaggal látták el, amelyben van maszk, gumikesztyű, védőruházat, lábzsák, fertőtlenítő- és takarítószerek is.

A két katona az EUFOR kontingens tagja és egy Mi-17-es helikopter hozta őket Magyarországra, amelynek a személyzete teljes védőfelszerelésben volt az evakuáláskor.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.