A Fidesz közölte, miként dolgozhatnak nálunk a külföldiek

„Elég Gyurcsányék tájékozatlanságából és hazudozásából, külföldiek csak szigorúan szabályozott, törvényes keretek között dolgozhatnak Magyarországon” – közölte kedden a Fidesz.

2024. január 9., 17:04

Szerző:

A kormánypárt a Demokratikus Koalíció (DK) online sajtótájékoztatójára reagált, amely az Európai Unión kívüli vendégmunkások „törvénytelen behozásának” tiltását sürgette.

Közleményében a Fidesz úgy fogalmazott: Gyurcsányék és a dollárbaloldal a felelőtlen kijelentéseikkel, és tájékozatlanságukkal ismét megpróbálják megtéveszteni a magyar embereket. „Gyurcsány emberei nem elég, hogy korábban még amellett érveltek, hogy Magyarország jól járna messziről jött emberek befogadásával, a dollárbaloldal emberei tavaly támogatták a migránsok kvóta szerinti elosztását is” – írták. Hozzátették: Dobrev Klára az Európai Parlamentben megszavazta a menekültek beengedését és menekülttáborok létrehozását előíró összes brüsszeli javaslatot.

Úgy folytatták: nem elég, hogy Gyurcsányék az illegális menekültekkel együtt a terrorizmust is beengednék Magyarországra, most törvénytelenül betelepített vendégmunkásokkal riogatják a magyar embereket.

„A Fidesz-KDNP egyetért Magyarország kormányának azon intézkedésével, hogy az új idegenrendészeti törvény még erőteljesebb és még szigorúbb garanciákat nyújt a magyar munkahelyek védelme érdekében, hiszen a cél a magyar emberek, és a magyar munkahelyek megvédése” – hangsúlyozták a közleményben, amely rámutatott, hogy külföldi munkaerőt kizárólag akkor lehet alkalmazni, ha magyar munkaerővel már nem tölthetők be az üres álláshelyek.

Kitértek arra is, hogy a Magyarországon egyidejűleg foglalkoztatható harmadik országból érkező munkavállalók számát törvény határozza meg. Ennek mértéke 2023-ban 62 ezer fő volt. Ezt a számot egyszer sem haladta meg a harmadik országból érkező munkavállalók száma, ami összhangban van az érvényben lévő jogszabályokkal - írták.

A Fidesz arra kérte Gyurcsány Ferenc pártját, hogy „tájékozatlanság vagy hozzáértés hiányában ne szólaljon meg és ne vezesse félre a nyilvánosságot.”

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Pixabay.com)

 

Tegnap 21:21

Már 4 éve, hogy a kormány fenntartja a rendkívüli jogrendet, amivel felhatalmazást kapott arra, hogy olyan rendeleteket alkosson, amivel egyes törvények alkalmazását felfüggesztheti, törvényi rendelkezésektől eltérhet, valamint egyéb rendkívüli intézkedéseket hozhat.