A kormány szélesre tárná a gyermekvédelem kapuit

A kormányzat elkötelezett abban, hogy a gyermekvédelem ajtaját minél szélesebbre nyissa. Ez azt jelenti, hogy mindent, ami a gyermekvédelem ajtaja mögött van, minél többen lássanak, értsenek – mondta a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Bács-Kiskun vármegyei Tasson szombaton.

2023. július 22., 19:13

Szerző:

Fülöp Attila az ÁGOTA Alapítvány (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója által megrendezett Állami Gondozottak Országos Találkozóján, a XXVI. ÁGOTA Tábor megnyitóján arról beszélt: a tábor mindig egy kitűnő szemle arra, hogy látható legyen, hány önkéntest lehet megnyerni a gyermekvédelem ügyének.

Hozzátette, ugyanilyen szövetségesei a kormánynak azok a civil szervezetek, amelyek viszik előre ezt az ügyet, és azok a munkáltatók, gazdasági vezetők, akik elfogadják azt az önéletrajzot, amelyen fel van tüntetve, hogy valaki a gyermekvédelemben nőtt fel.

„Ehhez két dolog fontos, egyrészt az a szövetség, amelyet az egyházi szereplőkkel az elmúlt években kialakított a kormányzat, a másik pedig, hogy lándzsát tört a kormány a nevelőszülői hálózat mellett, amelyet támogat, ha törik, ha szakad” – mondta az államtitkár.

Fülöp Attila a gondoskodásba vett gyermekek iskolai előmeneteléről szólva elmondta, hogy a nyolcadik évet befejező diákok több mint kétharmada abba a középiskolába megy szeptemberben, amelyet első helyen megjelölt. A leendő elsősök 88 százaléka pedig az első három helyen megjelölt iskola valamelyikében kezdi meg a tanévet – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára beszédet mond az Állami Gondozottak Országos Találkozóján, az ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) és a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója rendezvényén a Bács-Kiskun vármegyei Tasson 2023. július 22-én. MTI/Ujvári Sándor)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.