Kordonnal várták Orbán Viktort Kötcsén

A miniszterelnök érkezésére már nem voltak újságírók a bejáratnál.

2023. szeptember 9., 14:31

Szerző:

A Fidesz kötcsei piknikjére délelőtt óta érkeznek a fontosabbnál fontosabb közéleti szereplők. Fél kettő körülre Orbán Viktor is megérkezett, azonban a HVG tudósítása szerint a miniszterelnök megjelenése előtt az addig szabadon megközelíthető bejárat elől elküldték az újságírókat és kihelyeztek egy kordont is. 

Orbán Viktor a miniszterelnök politikai igazgatójával, az MCC alapítványának kuratóriumi elnökével, Orbán Balázzsal érkezett a helyszínre. Amíg a kormányfő besétált a Dobozy-kúriába, Orbán Balázs válaszolt a sajtó kérdéseire. Mészáros Lőrinc jachtozásáról annyit mondott, hogy ez egy szabad ország, mindenki azt csinál, amit akar”, a miniszterelnök adriai nyaralását sem részletezte, csak Schmidt Máriát tudta megismételni, miszerint köztudott, hogy harminc éve barátok. 

Elmondása szerint a piknik idei fő témája a jövő évi európai parlamenti választás lesz. 

Orbán Viktor maga is bejelentkezett a Facebook-oldalán: 

Korábban már lehetett tudni, hogy a 2023-as kötcsei pikniket a Dobozy-kúrián tartják. Az esemény meghívóján pedig „Ahol a haza, ott a szabadság” mottó szerepelt – az atv.hu értesülései szerint. A kötcsei gyűlésen Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldalnak szokott politikai iránymutatást adni, hagyományosan az őszi politikai évad nyitánya, a parlamenti szezonnyitó kihelyezett Fidesz-frakcióülés előtt rendezik néhány héttel. A találkozó állandó előadója Orbán Viktor, aki ugyan zárt körben mondja el a beszédét, ám annak tartama általában kiszivárog.

 

Ma délelőtt többek között a helyszínre érkezett már Bánki Erik, Mátrai Márta, Nagy Márton, Rákay Philip, Kubatov Gábor, Eperjes Károly, Schmitt Pál, Schmidt Mária, Varga Judit, Harrach Péter, Bóka János, Rogán-Gaál Cecília és Bayer Zsolt is. 

Ellentüntetők is jelen vannak a helyszínen. Szabó Bálint szegedi politikus is kilátogatott, akit nemrég nem jogerősen fellfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, mert bevágott Orbán Viktor konvojába és üldözni kezdte. Orbán Balázs nyilatkozatai alatt elindította a „MI vagyunk a Grund” című számot, amelyet az MCC alapítványának kuratóriumi elnöke megköszönt, mivel állítása szerint nagyon szereti. 

(Kiemelt képünkön Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy-kúriához 2023. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.