Könyörtelenül kopogtat a kánikula

Masszívan bekeményít a júniusi nyár.

2021. június 14., 05:35

Szerző:

A Dunántúlon kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk, a Dunától keletre azonban több gomolyfelhő képződhet, sőt a Tiszántúlon néhol átmeneti jelleggel erősen felhős időszakok is lehetnek – írja az Országos Mereolológiai Szolgálat. A Dunától keletre néhol futó zápor is kialakulhat. Az ország nyugati kétharmadán döntően már csak élénk lesz az északi szél, a keleti megyékben viszont ismét megerősödik a légmozgás. A hőmérséklet napközben 20 és 25 fok között alakul.

Hétfő estétől kedd hajnalig a felhők feloszlanak, jobbára felhőtlen, csapadékmentes éjszaka várható. Az északi szél is mérséklődik, csupán a Bodrogköz térségében maradhat élénk. A hőmérséklet késő este 12 és 17, hajnalban általában 8 és 14 fok között alakul, de az Észak-magyarországi medencékben ennél alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: MTI | Mohai Balázs)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.