Konferenciával és ismert nevekkel veszi fel a harcot az akkumulátorgyárak ellen a Momentum

Surányi György volt jegybankelnök és Bojár Gábor vállalkozó mond beszédet a „Akkumulátorgyárak helyett emberközpontú gazdaság” című konferencián, melyet a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselője, Donáth Anna által alapított Holnap Magyarországa Egyesület szervez. 

2023. március 30., 11:41

Szerző:

„A civilek és pártok szövetségének erősítésére létrehoztam a Holnap Magyarországa Egyesületet” – tette közzé hivatalos, politikusi Facebook-oldalán Donáth Anna a Momentum EP-képviselője és elnökségi tagja. „Ezért hoztam létre a Holnap Magyarországa Egyesületet, melynek célja, hogy segítsen közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget. Hogy ösztönözze közöttük a párbeszédet és az együttműködést. Az első ilyen együttműködési lehetőség a Holnap Magyarországa Tervben leírt jövőkép részletezése és továbbgondolása” – tette hozzá.

Mint a bejegyzésbőlé kiderül a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum április 14-én közös konferenciát szervez a Holnap Magyarországa Tervben körvonalazott emberközpontú gazdasági modellről. Az “Akkumulátorgyárak helyett emberközpontú gazdaság” című rendezvényen felszólal és kerekasztal-beszélgetést folytat többek között:

  • Surányi György, közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (1990-91, 1995-2001)
  • Dr. Győrffy Dóra, közgazdász, egyetemi tanár
  • Bojár Gábor, vállalkozó, a Graphisoft alapítója 

A konferenciát Donáth Anna, mint a Holnap Magyarországa Egyesület elnöke fogja megnyitni.

(Kiemelt képünk: Donáth Anna. Fotó: Merész Márton/168)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.