Nemzetközi keresztényüldözés-elleni konferenciát rendez a kormány Budapesten, ahol hamarosan ötcsillagos keresztényüldözőknek nyitnak irodát

2019. november 19., 15:03

Szerző:

Jövő héten második alkalommal rendez az Orbán-kormány nemzetközi konferenciát a keresztényüldözésről Budapesten vezető politikusok, egyházi elöljárók és a humanitárius segítségnyújtás területén meghatározó szakemberek részvételével – erről hétfőn a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára számolt be a sajtó képviselői előtt.

Azbej Tristan elmondta, a cél a döntéshozók tájékoztatása a létükben veszélyeztetett keresztény közösségek helyzetének javításáról, valamint a magyar kormány Hungary Helps programjának tapasztalataira épülő nemzetközi összefogás kialakítása a világ legüldözöttebb vallási csoportjának megsegítéséért.

Emlékeztetett, immár két és fél éve működik a program, amely az első, keresztényekre összpontosító nemzeti humanitárius kezdeményezés, s amelynek eredményeképpen közel hetvenezer ember maradhatott otthon, illetve térhetett haza Szíriába, Irakba, Libanonba, Jordániába, Nigériába, Kongóba, Etiópiába – írja a Magyar Nemzet.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.