Komjáthi: Ha Orbánék nyernek is, másfél év után el fognak bukni

Az MSZP politikusa szinte biztosra veszi az ellenzéki győzelmet.

2022. április 3., 19:33

Szerző: ,

„Az, hogy sikeres volt-e a kampány csak az eredményhirdetéskor fog kiderülni, de szerintem sikeres volt és győzni fogunk” – jelentette ki Komjáthi Imre a 168 Órának az Egységben Magyarországért eredményváró eseményén. A képviselő az NVB döntéséről, miszerint nincs hatáskörük az elégetett erdélyi levélszavazatok ügyében, Komjáthi elmondta, kormányváltás után rengeteg dolguk lesz a választási törvénnyel kapcsolatosan.

Kérdésünkre, miszerint vereség esetén mi a teendője az ellenzéknek, elmondta: mindenképp együtt kell maradniuk. „Nincs más út: a szavazóink és a politikai logika is ezt mondatja” – mondta, majd hozzátette: dolgozniuk kell tovább, ugyanis szerintük az Orbán-kormány maximum másfél évet húzna ki győzelmük után, ugyanis válságot nem tudnak kezelni.

Győzelem esetén legfontosabbnak azt tartják, hogy meg kell védeni a sérülékeny rétegeket, és a munkavállalókat a válság idején – ami úgy tűnik, elkerülhetetlen. Véleménye szerint az összefogás képes lesz megvédeni a válságtól az embereket, ugyanis el fogják hozni az uniós pénzeket. Emellett Komjáthi szerint azonnal és világosan ki kell mondaniuk, hogy elkötelezettek az euró bevezetése mellett. Továbbá meg kell vizsgálni, melyek azok a beruházások amelyek feleslegesek, leállíthatók, átcsoportosíthatók.

„Nem fordulhat rossz irányba a munkavállalók sorsa az elcseszett  válságkezelés miatt” – jelentette ki Komjáthi.

Az MSZP politikusa kijelentette, a baloldali értékek nagy mértékben kaptak helyet a közös programban, munkaügyi tekintetben a közös program 99 százaléka az MSZP programja. Ide tartozik az adómentes minimálbér, a kilenc hónapos álláskeresési járadék, a rabszolgatörvény eltörlése, a szakszervezetek megerősítése, és még sok egyéb tétel. Első lépésként azonban a közmédia helyreállítását tűzte ki célul az ellenzék, hogy minél előbb valódi tájékoztatást kaphassanak a kiszolgáltatott rétegek.

(Kiemelt kép: Interjú Komjáthi Imrével a Magyar Szocialista Párt elnökhelyettesével 2021. Szeptember 21-én Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)