Kőkeményen nekiment az MSZP elnökének egy párttársa

2017. november 6., 12:34

Szerző:

Stratégia nélküli, romba döntött közösség lett a Magyar Szocialista Párt, ez áll abban a Hír Tv birtokába került levélben, amit Velez Árpád szocialista politikus írt Molnár Gyula pártelnöknek, és amelyben bejelentette: nem indul a 2018-as országgyűlési választásokon.

Velez Árpád maradt ugyan az a szocialista ember, a körülmények azonban megváltoztak, ezért nem kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon sem a listán, sem egyéni jelöltként, ez áll abban a levélben, amit Velez Molnár Gyula pártelnöknek írt november 6-án.

Velez Árpád
Fotó: commons.wikimedia.org

A dokumentumban Velez nagyon durván nekimegy a szocialisták pártelnökének, hosszasan sorolja, hogy Molnár Gyula hogyan építette le a pártot, hogyan zuhant a párttagok és aktivistáik hangulata egyre mélyebbre.

„A pártelnöki ígéreteidhez képest nem mentünk előrébb (...), ugyanazt a rombolást folytattad, amelyet már a pártelnöki kampányban elkezdtél" – írja Velez, aki szerint Molnár egy kiszolgáltatott politikai közösséget hozott létre.

„Nem tudok eltekinteni attól a ténytől, hogy te a magyar baloldal vezető pártjából, történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt, egy mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál. Ezt a politikai menetrend és stratégia hiánya okozta, vagy a szándékosság" – írta.

A politikus kitért Botka László lemondására is. Szerinte „az ezután lejátszódó tragikus események, a magyarázkodással, csúsztatásokkal, hazudozással teli tévészereplésekkel gyakorlatilag elkészült az az út, amely a párt végromlásához vezet. „Katasztrofális, hogy a legyengített MSZP ilyen állapotban kényszerül szövetséget kötni, aminek eredményeképpen a vezetéseddel átjátszod a párt több nyerhető körzetét a DK-nak" – összegzett a politikus.

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.