Ködös reggel után jó időre számíthatunk

Ködös, párás lesz idő csütörtök reggel, utána a legtöbb helyen napos időre számíthatunk.

2023. február 16., 06:36

Szerző:

A köd, rétegfelhőzet kiterjedése a nap során fokozatosan csökken, de helyenként – nagyobb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon – tartósabban felhős maradhat az ég. Másutt napos idő valószínű fátyolfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a délnyugati szél az északkeleti megyékben olykor megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 12 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon kissé hűvösebb lehet. Késő estére 0 fok köré hűl le a levegő – írta a met.hu.

Pénteken megnövekszik a felhőzet, és északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. A hajnal enyhébb lesz, de többfelé képződhet pára, köd. A csúcshőmérséklet 6 és 14 fok között alakulhat, északkeleten mérhetjük a legalacsonyabb értékeket – írta az Időkép.

(Kiemelt kép: A drónnal készített felvételen köd látszik a salgói vár körül Salgótarján közelében 2023. január 12-én. Fotó: MTI/Komka Péter)

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.