Kocsis Mátét ott érte a válság, ahol igazán fáj neki – de legalább a tubiflexen spórolhat

Kocsi Máténak a napokban fájó döntést kellett meghoznia a válság miatt, ugyanis az aranyhalas akváriumát meg kellett szüntetnie.

2022. szeptember 23., 10:58

Szerző:

Az energiaválság miatti rezsiárak mindenkit máshogy érintenek. Egyeseket kilakoltatnak a munkásszállójukból, cégek irodaházakat zárnak be télre és kulturális intézmények kényszerülnek hasonló módon bezárni. Viszont az átlagembernek is hatalmas áldozatok kell emiatt meghoznia, és ez a Fideszen belül sincs máshogy. Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője osztotta meg újságírói kérdésre szívszorító történetét, hogy neki mit kellett feláldoznia a spórolás érdekében.

„Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket”

– közölte Kocsis a szívcsavaró történetet, amit a 444 szúrt ki. Hogy még szomorúbb legyen a története a 2,5 millió körüli havi fizetéssel rendelkező politikusnak, és méginkább együttérezzen vele az ember részletezte, hogy hétéves kora óta tart halakat, „aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás, satöbbi.”

 „Egy fájó döntés volt, de meghoztam”

– zárta a döntését. Később arról is beszélt a frakcióvezető, hogy mániákus villanykapcsoló lett belőle, Simicskó István, a KDNP frakciővezetője pedig a hat izzós csillárjából pedig hármat kicsavart.

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője érkezik a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos kihelyezett ülésére egy velencei szállodába 2018. szeptember 12-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)