Kitüntették a rendőröket, akik elkapták az unokázós csalókat

Az elkövetők hárommillió forintot csaltak ki egy idős bácsitól, akit azzal hívtak fel, hogy egy rokonát baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szükség. 

2021. május 26., 15:46

Szerző:

Már mi is beszámoltunk a szombathelyi „unokázós csalókról”, akik 2021 áprilisában tűntek fel a városban. A szombathelyi nyomozók a gyors és széleskörű adatgyűjtésnek, a beszerzett információknak köszönhetően 2021. április 22-én elfogtak több, a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható személyt – írta a police.hu.

Az elkövetők elfogásában végzett kiemelkedő munkájáért Sebestyén Gergely r. századost, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának kiemelt főnyomozóját; valamint Petényi László zászlóst, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának nyomozóját Tiborcz János dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jutalomban részesítette.

Az elismeréseket Gulyás Ferenc ezredes, a Szombathelyi Rendőrkapitányság vezetője adta át.

Az elkövetők egyebek mellett hárommillió forintot csaltak ki egy idős bácsitól, akit azzal hívtak fel, hogy egy rokonát baleset érte, és többmillió forint készpénzre van szüksége. 

 (Kiemelt kép: police.hu)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.