Kiterjedt drogkereskedő hálózatra csaptak le a rendőrök – videóval

Az akció során közel 75 millió forint készpénzt, értékpapírt, ékszereket és egy Porsche Panamerát foglaltak le.

2021. május 27., 19:07

Szerző:

Három megyében, 16 helyszínen egyidejűleg csaptak le a rendőrök egy drogkereskedő hálózatra. Az akció során közel 75 millió forint készpénzt, értékpapírt, ékszereket és egy Porsche Panamerát foglaltak le – írja a police.hu.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói és vizsgálói vezetésével 2021. május 26-án összehangolt rajtaütés keretében 16 helyszínen egyszerre tartottak kutatást. A rendőrök kábítószer-terjesztőket és fogyasztókat fogtak el, a szegedi mellett hódmezővásárhelyi, kisteleki, szolnoki és kiskunhalasi ingatlanokban.

A rendelkezésre álló adatok alapján a hálózatot 2020 novemberében egy 30 éves szegedi férfi hozta létre, aki barátnőjével, két nővérével és ismerősével terjesztette a drogot, amit egy szolnoki férfitől szerzett be. A nők adagolták és csomagolták, majd a férfi utasítására a megbeszélt helyen és időben, harmadik társukkal a vásárlóknak átadták a kábítószert. Fogyasztóik közt kisteleki, hódmezővásárhelyi, kiskunmajsai, kiskunhalasi, valamint szegedi kliensek is voltak.

Az eljárás során a rendőrök több száz gramm úgynevezett kristályt és marihuánát, valamint az azok kiméréséhez és csomagolásához szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben a VVH munkatársai több mint 74 millió forint értékű készpénzt, értékpapírt, arany ékszereket és egy Porsche Panamerát foglaltak le, továbbá zár alá vettek egy házat és egy lakást is, mint bűncselekményből származó vagyont.

A hat feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták, előállították és őrizetbe vették. Ellenük bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságon.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.