Így lakoltattak ki egy családot az ellenzéki vezetésű Kispesten – sokkoló videó!

Aktivisták élőlánccal igyekeztek megakadályozni egy egyedülálló anya és két gyermekének határidő előtti kilakoltatását csütörtökön.

2023. november 3., 10:02

Szerző:

Csütörtökön kilakoltattak egy egyedülálló anyát 14 és 18 éves gyerekeivel a budapesti XIX. kerületben egy önkormányzati bérlakásból.

A kilakoltatást élőlánccal igyekeztek megakadályozni A Város Mindenkié (AVM) csoport aktivistái Horváth Aladár a Roma Parlament elnöke valamint Jámbor András, a Szikra Mozgalom országgyűlési képviselője társaságában. Az aktivisták ellen sokkolóval fenyegetőzve léptek fel a rendőrök 

írja a Mérce.

A kilakoltatásról Jámbor András élő videóban jelentkezett be:

 

A Mércének Misetics Bálint szociálpolitikus, az élőlánc résztvevője elmondta, a család 2008 óta lakott az egykoron komfort nélküli, 26 négyzetméteres önkormányzati bérlakásban, amiben saját maguk alakítottak ki zuhanyzót, míg wc továbbra is csak a folyosón volt. Az önkormányzat a nyáron a határozott idejű bérleti szerződés lejárta után nem kötött újat, hanem a közösségi együttélés szabályainak megsértésére hivatkozva élt az önkényesnek nevezett lakásfoglalók kilakoltatására vonatkozó nem peres eljárással, ami sokkal gyorsabb a normál ügymenetnél.

Az önkormányzat nem ismertette, hogy a család pontosan hogyan sértette meg az együttélési normákat, és Misetics szerint arra sem adott lehetőséget, hogy elmondják saját verziójukat, meglátásukat a történtekről. Azt ugyanakkor elmondta, hogy a bérházban lévő lakások többségének lakói írásban úgy nyilatkoztak, hogy beleegyeznek, hogy a család továbbra is ott lakjon.

(Kiemelt képünk forrása: képkivágás Jámbor András, a Szikra Mozgalom országgyűlési képviselőjének Youtube-videojából)

 

Ángyán József, az Orbán-kormány volt államtitkára azt mondta a 24.hu-nak adott interjújában, hogy  Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozíció betöltésére. Az államfőt Dobrev Klára nemrég azzal vádolta meg, hogy külföldieknek játszott ki magyar termőföldeket.