Leállt a vonatforgalom Nagymaros és Verőce között, pótlóbuszok közlekednek

Egyelőre pótlóbuszokkal igyekeznek biztosítani az utasforgalmat.

2023. december 30., 14:28

Szerző:

Kisiklott és felborult egy tehervonat négy kocsija a nagymarosi állomáson, a helyszíni vizsgálat és a műszaki mentés ideje alatt bizonytalan ideig szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között – közölte szombaton a Mávinform.

Mint írták, a Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani. Vác-Verőce-Nagymaros-Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain – jelezték.

A nemzetközi vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett – áll a közleményben.

(Kiemelt kép illusztráció. Forrás: police.hu)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.