Hiába volt tilos, jóval többen voltak ötvennél Nagy Grófo temetésén

Lapunk munkatársainak beszámolói, illetve fotói alapján is, jóval többen vettek részt a megengedett ötvennél Kozák László (Nagy Grófo) ismert cigányzenész temetésén Szolnokon. Kis Grófo édesapja 49 évesen halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, december 3-án.

2020. december 19., 19:02

Szerző:

A járványhelyzet miatt bevezetett szigorítások miatt maximum ötven fő vehet részt temetésen, tudósítónk jelentése szerint itt azonban ennél jóval többen, több százan voltak jelen, köztük számos híresség, zenésztárs.

A hajnali virrasztást követően fehér hintóval vitték utolsó útjára, a temető felé vezető útra vörös szőnyeget terítettek le. A temetőben színpadot állítottak fel, kivetítőn Kozák László fotóit mutatták, közben élőben szólt a zene, amelyre többen énekeltek, így búcsúztatták Nagy Grófot.

Fotó: Dimény András

Galambos Lajos (Lagzi Lajcsi) trombitán játszotta az aranyesőt, jelen volt még Gáspár Győző (Győzike), Bódiék és még számos más ismert zenész.

Tudósítónk szerint a család megpróbált mindent megtenni a biztonságért: táblák hívták fel a figyelmet a távolságtartásra, maszkot is osztottak, kézfertőtlenítő is volt, de az 50 fős limitet sokszorosan túllépte az esemény. Kérdés ez kinek a felelőssége, mit tehetett volna a család a szabály betartása érdekében?

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.